Oplossing voor einde van Windows XP door Linux Belgium

Diegem, Belgie - 7 april 2014 - Linux Belgium kondigde vandaag aan dat er een oplossing is voor het einde van support voor het Microsoft Windows XP besturingssysteem. Gewone PCs worden hoe langer hoe minder verkocht omdat mensen meer kiezen voor tablets en smartphones. Xubuntu Linux kan oude PCs nieuw leven in blazen. Overschakelen naar de vrije en gratis vervanging van Internet Explorer: Firefox en Office vervanger: LibreOffice kan het al onmiddellijk een stuk veiliger maken.

"Microsoft probeert de verkoop van Windows kunstmatig op te krikken door de ondersteuning voor haar 2de meest populaire versie stop te zetten", zei Jasper Nuyens, de CEO van Linux Belgium. Maar nieuwere versies van Windows werken helemaal niet op de meestal iets oudere hardware waar Windows XP op dit moment op draait. Dit zal, aldus Linux Belgium, voor een gigantische hoeveelheid e-waste en honderden miljoenen gefrustreerde gebruikers wereldwijd zorgen.

"Ze creƫerden de veiligheidsproblemen waar virusmakers nu gebruik van maken, maar laten de gebruikers nu met die problemen zitten", aldus Mr. Nuyens. Linux heeft geen problemen met virussen en moet geen antivirus software draaien. "Microsoft beweerde dat dit kwam omdat Linux minder gebruikt werd, maar doordat Android onderliggend Linux draait is het nu wereldwijd veel meer gebruikt dan Windows. Met meer dan 1 miljard gebruikers is het al een tijdje het meest populaire besturingssysteem. Het is dus een drogreden dat de virussen onder Windows te maken zouden hebben met haar (vroegere) populariteit.", ging Mr. Nuyens verder.

Linux Belgium wil bedrijven en gebruikers helpen in het bekijken van de mogelijke oplossingen die op dit moment beschikbaar zijn. Zo kan Linux oude computers in een bedrijfsnetwerk zonder licentiekosten omtoveren tot thin clients die de laatste nieuwe Windows of Linux software kunnen visualiseren op het scherm zonder dat de harde schijf gebruikt wordt. Ook is het mogelijk om met de gratis Xubuntu software nieuw leven in een oude PC te blazen.

Op haar website: http://www.linuxbe.com/xp.html zet Linux Belgium in de verf welke opties gebruikers hebben om die omschakeling uit te voeren. Ook biedt ze betalend dienstverlening aan om die overgang te begeleiden voor bedrijven. Vorige week kwam de Gentse startup iTronica al in het nieuws met een soortgelijk initiatief dat nu ook ondersteunt wordt door Linux Belgium. iTronica wil vooral eindgebruikers en kleine bedrijven in de buurt van Gent bereiken terwijl Linux Belgium zich meer op de grotere bedrijven en het hele land richt.

Linux Belgium promoot en verspreidt Linux distributies en vrije software. Linux is het meest gebruikte Operating System in de wereld omdat het deel is van Android en de hoeksteen is van de meeste internet techologieen. Linux Belgium levert hiervoor opleiding, consultancy en ondersteuning in Belgie.

Contact us to find out how we can assist you.

Full Press Release can be found here. (dutch)

Copyright 2000-2024, Linux Belgium. All rights reserved. Linux is a trademark of Linus Torvalds.
Linux Belgium is a registered trademark of Linux Belgium b.v.b.a. All other trademarks are the property of their respective owners.